fogalmak

 • Ár, árak

  Az a pénzösszeg, amiért az adott termék (pl nyílászáró) illetve szolgáltatás (pl télikertépítés) megvásárolható illetve igénybe vehető. Jellemző arra a cégre, amely az adott terméket illetve szolgáltatást áruba bocsátja. Többféle árkomponensből áll össze az árajánlat.

 • Árlista

  Az általunk kínált termékekből és szolgáltatásokból, azok nevével és árával, táblázatos formában közzétett ÁRLISTA.

 • Belsőépítészet

  Az építészetnek egy olyan mellékága, amely jellemzően az épületek kialakításával, térképezésével, burkolatával, színeivel, anyagaival foglalkozik. Rokon területe a lakberendezés, sőt akár szinonímaként is gondolhatunk a két szóra. A belsőépítészet talán több épített elemet használ, míg a lakberendezés bútorokkal oldja meg a terek kialakítását.

 • Árajánlat

  Komplex, összetett szolgáltatás ára, amely részletesen tartalmazza a szolgáltatásban szereplő termékek (pl nyílászáró), anyagok (pl polikarbonát) és azok beépítésének (pl medencefedés) költségeit.

  Geokert Bt. által épített termékekről itt kérhet árajánlatot.

 • Bevilágítás

  Egy épület bizonyos belső tereinek fénnyel történő ellátása. Legegyszerűbb eszköze az ablak. Azoknál az épületekrészeknél kap nagyobb jelentőséget, ahol ablak kialakítására nincs lehetőség (föld alatti vagy tetőtéri helyiség, esetleg egy nagy épület közepén elhelyezkedő terek.

  A bevilágítók fajtái: 

  - akna bevilágító
  - tető bevilágító