hasznos

 • Anyagválasztási szempontok

  A télikert épülhet fából, műanyagból, fémből és ezek kombinációjából. Az anyagválasztásnál szóba jövő szempontok:

 • Formai kialakítás

  Valaminek a külső megjelenése, hogy milyen méretű valami illetve milyen formákból áll össze. Télikert esetén jellemzője az alaprajz és a homlokzatok, formája és mérete. Ez határozza meg az épület tömegét, arányait, hangulatát. Ettől függ, hogy egy télikertet megpillantva kellemes érzéki élményt élünk-e át, vagy taszítót.

   

 • Nyílások kialakítása

  A télikertben a nyílások kialakításánál az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni:

 • Tájolás

  Az épület égtájakhoz igazodó megtervezése. Ennek során dönti el a tervező, hogy mely helységek kerüljenek az északi, déli, keleti, nyugati oldalra. Ez azért lényeges, mert az egyes oldalak különböző időben különböző mértékű napsütésben részesülnek. Az üvegfelületekkel és az árnyékolással jól kialakítható a passzív napenergia hasznosítás és nyáron is hűvösen tartható a ház.

 • Miért is jó egy Télikert? Van néhány ötletünk.

  A télikert nagyon sok szerepet tud betölteni egy házban: lehet nappali, napfényes iroda, étkező, vagy csak egyszerűen pihenő helység.

   
  A télikert építése mellett számtalan érv van, de a két legfontosabbat szeretném kiemelni: a télikerttel növelhetjük a lakó terünket és egy másik fontos szempont az, hogy az értékét növeljük az ingatlannak.

 • Nyílászáró típusok

  Nyílászárók beépítése télikerthez

  Cégünk a legkülönfélébb fa és alumínium nyílászárók gyártását és beépítését vállalja az egyszerű fix, vagy bukó-nyíló ablaktól kezdve a nagyon sokféle toló és harmonika ajtón keresztül egészen a különleges igényeket kielégítő szerkezetekig (fokozottan hőszigetelő, golyóálló ablakszerkezetek stb.).