Mennyibe kerül egy télikert, és minden ami árajánlatkérés I. rész

Magyarországon nem túl sok cég foglalkozik télikert, medencefedés, árnyékolás építéssel. Ezen cégek közül néhányan csak kiegészítésképpen foglalkoznak vele. Valójában alig néhány cég van amelyik erre a területre specializálódott. Ezért a télikertre adott árajánlatok igen széles skálán mozoghatnak. Nagy tehát a kavalkád, ideje tiszta vizet önteni a pohárba.


Télikert MagyarországonElőször is rengetegen keresnek komplett árlistát télikertről, terasz erkélybeépítésről, medencefedésről. Ilyen árlistát készíten - csak úgy mint egy ház építéséről: szinte lehetetlen. Egy télikert vagy medencefedés építése szinte ugyanolyan részletességű számolást igényelhet mint egy házépítés költségvetése. Az előregyártott elemekből épülő télikertek esetében is rengeteg változó adódhat, extra igények, bontási munkák stb.

Ezért amikor egy érdeklődő tőlünk árajánlatot kér, általában szükségünk van néhány alapvető adatra, mint például az alapterület, a magasság, falazat és tetőfedés anyaga, kívánt nyílászárók mennyisége és minősége.
Ezekből az adatokból legtöbbször már képesek vagyunk egy előzetes - amolyan "tól-ig" - árajánlatot adni, amely nagyjából meghatározza az építés ár intervallumát.
Amennyiben ez az intervallum találkozik az érdeklődő álmai és valósága adta lehetségeséggel, akkor sor kerül egy részletes árajánlat elkészítésére. Ehhez már szükség van egy helyszíni felmérésre, de legalább egy részletes alaprajzra, elképzelésre, fotókra az adott beépítendő területről. Ez a részletes árajánlat már szinte megegyezik a későbbiekben a szerződésen szereplő árral. Apró eltérések adódhatnak mind fel és lefelé, de lényegében nem változik a vállalási ár.