Mennyibe kerül egy télikert, minden ami árajánlatkérés III. rész

A télikert szerkezetek concordja a fa. Ez a vörösfenyőből készült trató oszlop illetve tetőszerkezet szemet gyönyörködtető látvány, kellemes és természetes érzetet adó kiegészítője a háznak. 

A tetőfedés anyaga szintén fontos a költségek meghatározásánál. A zsindelyes, cserepes megoldás a leg költséghatékonyabb, de ezeknél sajnos elvész a napfény hasznosításának lehetősége. Középúton ott a polikarbonát fedés. Ez az anyag erős, jó hőszigetelő, és a napfényt is átereszti.
Az üvegfedés teljesen átlátszó, így akár éjszaka a csillagos égboltban is gyönyörködhetünk otthonunkban ülve. Üvegből is választhatjuk a sötétített vagy négy évszakos üveget, kérhetünk erős biztonsági üveget vagy extra jó hőszigetelésűt is.

A nyílászárók minősége és azok mérete is fontos tényező. A legolcsóbb lehetőség az egyszerű nyíló ajtó-ablak. Jóval drágább megoldási lehetőság a tolóajtó, de a szellőzést és a kényelmet ez a megoldás biztosítja a legjobban. De azt is figyelembe kell venni, hogy egy nagy tolóajtó akár a télikert kültségvetásnek a harmadát is elérheti.